Kongen af Bearnaise sælger nu pita på Nørrebro
19. september 2024
Foodie - @anders-thomsen
0
3
1
0
131
Babel er Rasmus Oubæks nye sted i København. Selvom han er dybt respekteret af både kolleger og madanmeldere, lever han et stille liv bag gryderne, og i modsætning til mange andre topkokke i København nu om dage, optræder han ikke som ansigtet udadtil. Kendere af Oubæk ved dog, at når han står i køkkenet, er der velsmag i vente, uanset hvad han laver.
Oubæk er klassisk fransk uddannet og tidligere køkkenchef på Kommendanten, en af de dengang førende restauranter i Norden. Siden skabte han sin egen restaurant og fik en Michelin-stjerne, lukkede den igen hvorefter han genoplivede bistro-genren i København. I samme ombæring blev han udnævnt til Danmarks Béarnaise-konge.
Herefter er det gået slag i slag med ejerskab i både MASH, Retour og ikke mindst burgerkæden Jagger og pizza-kæden Otto.
Rasmus Oubæk er dermed gennem årene gået fra Michelin-restauranternes øverste hylde, over bistro-genren og helt ned til streetfood-genren. Fælles for alle spisestederne er dog den velsmag, som Rasmus Oubæk altid har været kendt for.
Indvolde og fin champagne
Om det er kokkens ry, der har overhalet restauranten, eller måske de 5 stjerner med pil opad, som Søren Frank nogle uger før mit besøg havde givet restauranten i Berlingske, skal jeg lade være usagt.
At Rasmus Oubæk med Babel fortsætter stimen af velsmag, er der dog ingen tvivl om, da der er fyldt, da jeg ankommer en sen eftermiddag.
Restauranten (som Rasmus Oubæk selv kalder en ikke-restaurant) tager ikke imod reservationer – det er drop-in only. Heldigvis får jeg en plads i vindueskarmen.
Skulle man tro, at dette "bare" er et sted, som sælger pita, som man typisk forbinder med en pita, vil man hurtigt ændre mening, så snart man ser menuen.
Denne er simpel, men stadig meget spændende, og består af en række snacks og forretter som tzatziki, dolmades (farserede vinblade) og oliven.
Pitaerne kommer i nogle meget interessante variationer, fra ribeye til brisler, kyllingelever og kalvenyrer.
Vil man hellere have sit pitabrød ved siden af, kan man også bestille enten kyllingelever eller kalvehjerne tilberedt med grøntsager, hvilket minder mere om en fuldendt ret, som man ville få på en restaurant.
En anden ting, der adskiller Babel fra en almindelig pita-restaurant, er vinkortet. Det er forholdsvis bredt og indeholder endda champagne fra både Krug og Ruinart samt mange spændende vine.
Jeg må starte med at konstatere, at jeg ville ønske, jeg ikke var taget alene ind på Babel, da jeg gerne ville have delt en masse retter. Alt, hvad der blev langet over disken, så virkelig lækkert ud. Men nuvel, jeg var kommet til et pita-sted, så jeg måtte jo prøve pitaen.
Jeg vælger pita med brisler og får et rigtig lækkert glas hvid bourgogne til. Pitaen koster 150 kr., og bourgognen 100 kr. Det er overordentligt fornuftigt.
På trods af travlhed er køkkenet effektivt, og jeg får min pita hurtigt.
Den er, som jeg forventede ud fra travlheden og den gode omtale, virkelig lækker. Brødet er sprødt, blødt og smagfuldt. Pitaen har en generøs portion brisler, som er bløde og lækre. Der er forskellig sovs, hummus og peberfrugt i, ud fra hvad jeg kan se, men det er faktisk, som om alle ingredienserne bare blandes sammen i en stor velsmag i hver bid, jeg tager.
Pitaen er faktisk rigeligt til at mætte mig til frokost, hvor jeg nok ville bestille et par forretter, hvis jeg kom alene til aften.
Jeg kunne godt have savnet en dessert til at afslutte måltidet, men jeg har også en sød tand, og manglen på dessert tager intet fra, at Babel er en rigtig god spiseoplevelse.
Andre artikler som du måske vil kunne lide
Vi har samlet en række artikler, som vi tror, du også vil synes om.